pátek 09.07.2021

LFA ocenila ředitele Varnsdorfu Gabriela Cenou Františka Hrdličky

LFA ocenila ředitele Varnsdorfu Gabriela Cenou Františka Hrdličky

pátek 09.07.2021
Varnsdorf – V příštím roce oslaví varnsdorfský fotbal již 115 let své existence. Do té se nesmazatelně zapsal Vlastimil Gabriel, který v klubu působí přes šedesát let. Za dlouholetou práci v profesionálním klubu mu Ligová fotbalová asociace udělila Cenu Františka Hrdličky.

Vlastimil Gabriel, rodák z Varnsdorfu, poprvé zavítal do Kotliny ještě jako žák a postupně prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Byl u vzestupů i pádů klubu. V roce 1969 zažil před téměř dvěma tisíci diváky vytoužený postup do divize, o dva roky později slavil postup do třetí ligy. Tehdy šlo o největší úspěch varnsdorfské kopané.

Třetiligová éra vydržela Varnsdorfu jen pět sezón, následoval znovu pád do divize. Po sestupové sezóně v roce 1977 požádal Vlastimil Gabriel o uvolnění do Nového Boru, ve kterém strávil následující tři roky. Poté se do Varnsdorfu vrátil a odehrál za něj dalších devět let.

Postupem času v klubu pracoval jako sekretář, manažer a dále u „áčka“ v roli vedoucího či asistenta trenéra. Velikou měrou se spolupodílel na vzestupu A týmu od krajského přeboru, přes ČFL a účinkování ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE až k „postupu“ Varnsdorfu do nejvyšší fotbalové soutěže v roce 2015. Tehdy však skromný klub ze Šluknovského výběžku účast mezi elitou odmítl, hlavním důvodem byl nevyhovující stadion. V letošním roce tak zahájí již jedenáctou sezónu v druhé nejvyšší fotbalové soutěži.

„LFA si váží dlouholetých funkcionářů, kteří svým klubům věnují všechen svůj čas a sílu. Cena Františka Hrdličky je věnována každý rok právě takovým osobám, které mají velký podíl na chodu klubu a jeho působení v rámci celé ligy. Majitelé tohoto ocenění mají nezanedbatelný přínos pro profesionální fotbal a jeho rozvoj v Česku,“ řekl o Ceně Františka Hrdličky Štěpán Hanuš, ředitel komunikace a PR Ligové fotbalové asociace.

Vlastimil Gabriel je od roku 2000 předsedou představenstva a ředitelem klubu FK Varnsdorf. Má neoddiskutovatelný podíl na všech fotbalových úspěších i rozvoji, kterými klub i jeho zázemí v posledních letech prochází. Jeho práci ocenila i Ligová fotbalová asociace, která mu ve čtvrtek 8. července 2021 udělila Cenu Františka Hrdličky. „Rodinný klub ve Varnsdorfu se po celou dobu svého působení v profesionálním fotbale točí kolem jednoho muže a tím je právě pan Vlastimil Gabriel. Pan Gabriel si za tu dobu získal respekt u řady kolegů z ostatních klubů, u vedení soutěže i celé fotbalové veřejnosti. Nejen proto věříme, že Cena Františka Hrdličky je proto letos v pravých rukách,“ dodal Hanuš.