pátek 28.05.2021

Hráčem sezóny F:L slávista Provod, trenérem Trpišovský. Osobností ligy Hübschman

Hráčem sezóny F:L slávista Provod, trenérem Trpišovský. Osobností ligy Hübschman

pátek 28.05.2021
Ligová fotbalová asociace vyhlásila výsledky dalších doprovodných anket za pomalu končící sezónu 2020/21. Nejlepším hráčem sezóny byl v hlasování zástupců médií, trenérů a kapitánů zvolen Lukáš Provod ze Slavie, nejlepším trenérem pak Jindřich Trpišovský. Osobností ligy je jablonecký Tomáš Hübschman.

Hráč sezóny

1) Lukáš Provod, SK Slavia Praha – 136 b.
2) Nicolae Stanciu, SK Slavia Praha – 77 b.
3) Adam Hložek, AC Sparta Praha – 60 b.

Lukáš Provod

Čtyřiadvacetiletý fotbalista kromě titulu nejlepšího záložníka sezóny získal prvenství také v kategorii hráče sezóny. Bývalý fotbalista Plzně či Českých Budějovic prožil úspěšnou sezónu, v níž si připsal 28 zápasů, 3 góly a 8 asistencí a byl stěžejním hráčem mistrovské Slavie. Kromě toho se také prezentoval skvělými výkony na evropské scéně či v národním týmu. Provod si během sezóny vybudoval ve Slavii silnou pozici ve středu zálohy.

Trenér sezóny

1) Jindřich Trpišovský, SK Slavia Praha – 182 b.
2) Petr Rada, FK Jablonec – 94 b.
3) Martin Svědík, 1.FC Slovácko – 62 b.

Jindřich Trpišovský

Pětačtyřicetiletý trenér získal se Slavií mistrovský hattrick, k němuž navíc přidal i úspěch v poháru a s vršovickým klubem tak oslavil „double“. Slavia byla po celou sezónu suverénní, (zatím) nepoznala hořkost porážky, a kromě skvělé ofenzivy se mohla pochlubit také pevnou defenzivou. Kromě toho svůj tým dovedl také do čtvrtfinále Evropské ligy, v níž sešívaní během celé sezóny porazili Leverkusen, Nice, Leicester či Rangers.

Objev sezóny

1) Abdallah Sima, SK Slavia Praha – 94 b.
2) David Zima, SK Slavia Praha – 69 b.
3) Adam Karabec, AC Sparta Praha – 64 b.

Abdallah Sima

Devatenáctiletý Senegalec Abdallah Sima prožil nástup do nejvyšší soutěže jako z říše snů. Během letošní sezóny zatím odehrál 21 zápasů s bilancí 11 gólů a 4 asistencí. Dvakrát se trefil do sítě Liberce či Sparty. Kromě toho se bývalý fotbalista Táborska skvěle adaptoval i v Evropské lize a nakoukl také již do národního týmu Senegalu. Slavia bude mít v létě nejednoho zájemce o jeho služby.

Hráč sezóny dle fanoušků

1) Nicolae Stanciu, SK Slavia Praha
2) Abdallah Sima, SK Slavia Praha
3) David Moberg Karlsson, AC Sparta Praha

Nicolae Stanciu

Slávistický záložník obhájil prvenství v kategorii nejlepšího hráče dle hlasování fanoušků v konkurenci spoluhráče Abdallaha Simy a sparťana Davida Moberga Karlssona. Rumunský reprezentant prožil skvělou sezónu, odehrál 30 zápasů, nastřílel 12 gólů a na dalších 6 přihrál. Osmadvacetiletý playmaker svými výkony potvrdil, proč jej Slavia do svého týmu přiváděla. 

Osobnost ligy

1) Tomáš Hübschman, FK Jablonec – 63 b.
2) Marek Matějovský, FK Mladá Boleslav – 50 b.
3) Jan Laštůvka, FC Baník Ostrava – 43 b.

Tomáš Hübschman

Jen deset zápasů chybí Tomáši Hübschmanovi, aby se stal členem elitního Klubu legend, kam patří hráči a trenéři s 300 a více odehranými či odkoučovanými zápasy. Osminásobný mistr ukrajinské ligy, vítěz poháru UEFA, držitel bronzové medaile z Eura 2004 či vítěz Eura do 21 let z roku 2002 je jednou z největších osobností ligy. Po návratu ze zahraniční štace absolvoval už sedmou sezónu v nejvyšší české lize, celkově jedenáctou. Devětatřicetiletý záložník dovedl Jablonec ke skvělému třetímu místu v tabulce.

Cizinec sezóny

1) Nicolae Stanciu, SK Slavia Praha – 158 b.
2) Abdallah Sima, SK Slavia Praha – 93 b.
3) Ivan Schranz, FK Jablonec – 69 b.

Nicolae Stanciu

Rumunský reprezentant prožil nejlepší sezónu ve FORTUNA:LIZE. Ve svém čtvrtém ročníku v nejvyšší české lize odehrál 30 zápasů, nastřílel 12 gólů a k tomu přidal 6 asistencí. Společně s Provodem tvořil sehrané duo ve středu pole mistrovské Slavie. I díky jeho příspěvku tak Slavia kralovala v letošním ročníku