středa 05.05.2021

Šulc z Plzně novým Přihraj:Králem asistencí

Šulc z Plzně novým Přihraj:Králem asistencí

středa 05.05.2021
Záložník Plzně Pavel Šulc je šestým Přihraj:Králem asistencí této sezony. Ve sledovaném období 26. až 30. kola si připsal tři asistence.

Dvacetiletý záložník plzeňské Viktorie Pavel Šulc se zabydlel v sestavě Západočechů, do níž se probojoval po návratu z podzimního hostování v Českých Budějovicích. Ve všech pěti zápasech ve sledovaném období 26. až 30. kola nastoupil v základní sestavě a připsal si tři gólové přihrávky.

Šulc nejprve přihrál na vyrovnávací gól Plzně v Karviné, který znamenal pro jeho tým zisk bodu za remízu 1:1. Následně asistoval u rovněž jediného gólu Viktorie v domácím střetnutí s Jabloncem, které rovněž skončilo dělbou bodů po výsledku 1:1. A „hattrick“ v asistencích v tomto období završil přihrávkou na gól na 1:0 v duelu proti Slovácku, které nakonec Viktoriáni vyhráli 2:1.

Tři asistence podobně jako Šulc měl i liberecký útočník Imad Rondić, ale ve prospěch Šulce hovořila vyšší statistika přihrávek do gólových šancí. 

Pavel Šulc nastoupí v následujících pěti zápasech s označením Přihraj:Král asistencí na dresu a ten bude po skončení sezony i s jeho podpisem vydražen. Výtěžek aukce poputuje na Nadační fond Zelený život.

Více informací o statistice Přihraj:Král asistencí naleznete zde.

Šulcovy asistence

Karviná – Plzeň 1:1 (přihrávka na gól na 1:1)

Plzeň – Jablonec 1:1 (přihrávka na gól na 1:0)

Plzeň – Slovácko 2:1 (přihrávka na gól na 1:0)