čtvrtek 29.04.2021

Disciplinární komise ruší žlutou kartu pro Tomáše Wiesnera

Disciplinární komise ruší žlutou kartu pro Tomáše Wiesnera

čtvrtek 29.04.2021
Disciplinární komise LFA na svém dnešním zasedání na základě kladného stanoviska Komise rozhodčích FAČR a uznaného protestu klubu AC Sparta Praha proti udělení žluté karty hráči Tomáši Wiesnerovi v utkání proti FK Pardubice rozhodla o tom, že žlutá karta nebude hráči počítána pro účely evidence napomínání za ŽK.

Hráč letenského klubu Tomáš Wiesner má k dnešnímu dni na svém kontě v rámci FORTUNA:LIGY soutěžního ročníku 2020/21 jen dvě žluté karty.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka: „Jak jsme již několikrát avizovali, Disciplinární komise nemůže opravovat chybný úsudek rozhodčího jako například překvalifikovat osobní trest ze žluté karty na červenou či naopak. Tady šlo ovšem o zjevný omyl rozhodčího v podobě uložení osobního trestu hráči, který vůbec nic neudělal, protože i podle vyjádření Komise rozhodčích k trestanému přestupku vůbec nedošlo. Z tohoto důvodu stejně jako v nedávné minulosti v případě např. hráče Hušbauera nebude Disciplinární komise žlutou kartu hráči Tomáši Wiesnerovi počítat.“

Discplinární komise LFA dnes také mimo jiné zahájila disciplinární řízení s hráčem FC FASTAV Zlín Tomášem Poznarem za jeho nesportovní chování v podobě pohoršujících výroků na adresu rozhodčích v souvislosti s utkáním proti FK Pardubice.

Foto: AC Sparta Praha


Dokumenty