pátek 09.04.2021

LFA vítá návrat dětí a mládežnických týmů k venkovnímu tréninku

LFA vítá návrat dětí a mládežnických týmů k venkovnímu tréninku

pátek 09.04.2021
Ligová fotbalová asociace vítá krok Ministerstva zdravotnictví, které dnes potvrdilo možnost tréninku amatérských sportovců ve venkovních prostorách v počtu do dvaceti osob.

Veškerý mládežnický sport se v Česku zastavil už na začátku října minulého roku a v kombinaci se zákazem výuky tělesné výchovy na základních školách se i podle názorů odborníků jedná o nebezpečný stav pro budoucí duševní i tělesné zdraví celé populace. „Už půl roku máme děti zavřené doma. U těch odvážnějších rodin běhají a sportují děti nekoordinovaně bez jakékoliv kontroly na veřejnosti. Věříme, že je sportovní prostředí schopno nastavit a dodržovat pravidla tak, jako jsme to dokázali i my v rámci profesionálních fotbalových soutěží. Proto kvitujeme rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví,“ řekl Dušan Svoboda, předseda Ligového výboru Ligové fotbalové asociace, která se připojila k iniciativě sportovních organizací.

Každý členský klub LFA má své mládežnické celky, které jsou zodpovědné za výchovu talentů, z kterých následně může čerpat celý český fotbal. V tomto kontextu LFA vnímá dnešní rozhodnutí státních orgánů ze velmi podstatný krok a doufáme, že povede k postupnému bezpečnému znovuobnovení mistrovských soutěží především v mládežnických kategoriích. „Ligová fotbalová asociace sdružuje elitní profesionální kluby nejpopulárnějšího sportu v Česku, ale zároveň je úzce spojena s výkonnostním fotbalem, ve kterém nám vyrůstají hráči pro vrcholovou úroveň a budoucí reprezentanti České republiky. Také proto je pro nás naprosto zásadní, aby mládežnická družstva mohla co možná nejdříve plnohodnotně obnovit svou činnost a věříme, že s přispěním jednotlivých klubů toho brzy dosáhneme,“ poznamenal Dušan Svoboda.