úterý 06.04.2021

FK Pardubice slaví mimořádný úspěch, jsou mistrem e:LIGY!

FK Pardubice slaví mimořádný úspěch, jsou mistrem e:LIGY!

úterý 06.04.2021
Je dobojováno! e:LIGA po měsících plných virtuálního fotbalu konečně zná svého letošního šampiona a tím se stal nováček FK Pardubice! Velikonoční pondělí nabídlo vyvrcholení soutěže, kdy fanoušci měli ve večerních hodinách možnost sledovat na ČT Sport souboj mezi SK Slavia Praha a zmiňovanými Pardubicemi.

Hlavní aktéři večera, kteří se starali o zábavu na televizních obrazovkách byli za FK Pardubice hráči Miki a seron001 a za SK Slavia Praha DRMi10 a CptKubajz. Čtvrtfinálový a semifinálový boj pardubických borců o prvním dubnovém víkendu byl podobně jako výsledné finále velice suverénní, kdy nejdříve poměrem 3:0 vyřadili Mladou Boleslav a následně si poradili s obhájci titulu, plzeňskou Viktorkou. Slavia zažila po skvěle zvládnutém čtvrtfinálovém souboji s Libercem bedlivě sledované derby pražských „S“, kdy až v rozhodujícím pátém utkání v posledních vteřinách zápasu zaznamenali neuvěřitelný comeback dovršený vítězným penaltovým rozstřelem a vyřazením Sparty, odvěkého rivala.

Hned v prvním duelu finálového večera mezi kapitány obou týmů pokořil Miki slávistického DRMiho výsledkem 3:1 a položil tím základní kámen pozdějšího triumfu. CptKubajz, který šel do druhého klání s vědomím, že se v něm může lámat chleba, tlak neustál. V první fázi utkání se mu sice podařilo ujmout se vedení, to však velice rychle ztratil a seron001 se postupně dostával do komfortní pozice, kdy nervozita na straně pražského klubu každou minutou rostla. Heroický výkon obou hráčů nakonec vyzněl lépe pro borce z Pardubic a po výhře 4:3 tak připsal seron001 druhý bod pro Pardubice.

Třetí zápas, kde již šlo pro Slavii naprosto o vše, měl ve svých rukách opět CptKubajz, kterému se postavil Miki. Větší pohoda na straně východočechů se prokázala hned v úvodu utkání a Pardubice šli do vedení. Následující minuty představovaly boj o každou část hřiště. Nervózní zápas byl napínavý až do úplného konce, gól však již nepadl a po třetí výhře v poměru 1:0 se FK Pardubice stal mistrem e:LIGY!

Zápasy

DRMi10 - Miki 1:3

CptKubajz - seron001 3:4

CptKubajz - Miki 0:1