pondělí 08.02.2021

MALL.CZ Hráč a Trenér měsíce za leden: Oceněni jsou Kuchta a Trpišovský

MALL.CZ Hráč a Trenér měsíce za leden: Oceněni jsou Kuchta a Trpišovský

pondělí 08.02.2021
Fanouškovské hlasování o nejlepšího hráče a trenéra FORTUNA:LIGY za měsíc leden ovládli zástupci pražské Slavie. Ocenění putuje za sedmigólovým kanonýrem Janem Kuchtou a jeho lodivodem Jindřichem Trpišovským. Pod jeho vedením neztratili Pražané v úvodním měsíci nového kalendářního roku ani bod, a to navzdory komplikacím, které lídra postihly během krátké zimní přestávky.

MALL.CZ Hráč měsíce: Jan Kuchta (SK Slavia Praha)

Čtyři lednové zápasy, sedm vstřelených branek a jako třešnička na dortu první ligový hattrick. Čtyřiadvacetiletý útočník Jan Kuchta vlétl po krátké zimní přestávce do jarní části soutěže ve velkém stylu. I díky jeho střelecké formě neztratila pražská Slavia minulý měsíc jediný bod a nadále kraluje bez jediné porážky tabulce FORTUNA:LIGY.

Pražané vstoupili do nového kalendářního roku domácím obratem proti olomoucké Sigmě. Úřadující mistr zvítězil 3:1 a Kuchta se na triumfu podílel dvěma zásahy. Vítěznou trefu obstaral také o týden později na hřišti Karviné, kde vyhráli sešívaní stejným výsledkem.

Utkání, na které zřejmě nikdy nezapomene. Psal se 27. leden a Kuchta zaznamenal na půdě Zlína svůj premiérový hattrick v nejvyšší soutěži. Pod slavistickou kanonádu 6:2 se podepsal třemi góly a jednou asistencí. Perfektní (půl)měsíc pak dokonal někdejší mládežnický reprezentant ve šlágru 17. kola, kdy se v souboji dvou tehdy nejlepších týmů soutěže trefil i do sítě druhého Jablonce.

MALL.CZ Trenér měsíce: Jindřich Trpišovský (SK Slavia Praha)

Během zimní pauzy byl nucen se svými svěřenci řešit nečekaný problém. Slavia měla 3. ledna odletět na soustředění do Portugalska, pozitivní testy na covid-19 ale plány mistra na poslední zhatily. Jindřich Trpišovský tak musel narychlo vymyslet náhradní program a připravovat okleštěný tým v domácích podmínkách. Čekalo se, v jaké formě se Pražané po nákaze na soutěžní trávníky vrátí. A jejich lednové výsledky daly sbohem všem pochybám.

Slavia otočila v Edenu souboj s olomouckou Sigmou a 3:1 vyhrála rovněž v Karviné. V odloženém duelu 12. kola pak Trpišovského hoši rozstříleli vysoko 6:2 Zlín a veleúspěšný měsíc zakončili domácím šlágrem proti druhému Jablonci. Sešívaní ho vyhráli rozdílem třídy 3:0.

I po prvním měsíci roku 2021 zůstala Slavia jediným neporaženým účastníkem soutěže a znovu se přiblížila „zlatému hattricku“, resp. třetímu mistrovskému titulu v řadě. Na čele tabulky má charismatický čtyřiačtyřicetiletý kouč se svým výběrem momentálně už desetibodový náskok.