čtvrtek 28.01.2021

Ligové grémium LFA schválilo termínové listiny na příští sezónu

Ligové grémium LFA schválilo termínové listiny na příští sezónu

čtvrtek 28.01.2021
Členské kluby Ligové fotbalové asociace se online formou setkaly, aby projednaly zásadní aktuální témata. Na úterním zasedání došlo také ke schválení termínových listin FORTUNA:LIGY A FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pro sezónu 2021/22.

Kluby v průběhu online setkání diskutovaly řadu palčivých témat, která hýbou profesionálním fotbalem v době COVID-19 jako metody testování a další mimořádná opatření, která v minulých měsících dokázala Ligová fotbalová asociace dojednat u Ministerstva zdravotnictví. Pro jarní část FORTUNA:LIGY zůstane povinnost klubů testovat metodou PCR a poslední tři ligová kola bude testování u všech klubů probíhat pod dohledem LFA u stejné laboratoře. „Chceme tím předejít možným spekulacím v závěru probíhajícího soutěžního ročníku, aby se kluby mezi sebou nemohly podezírat. Ligový výbor se současně již před časem usnesl, že LFA ponese i náklady na toto testování v závěru sezóny,“ řekl Dušan Svoboda předseda Ligového výboru LFA.

Zástupci klubů na dnešním Ligovém grémiu současně schválili termínové listiny obou nejvyšších soutěží pro následující soutěžní ročník 2021/22, které počítají s návratem nadstavbové části a barážových utkání do herního formátu. Profesionální fotbal na obou ligových úrovních se tak rozjede dva týdny po finále Mistrovství Evropy. Zatímco v nejvyšší soutěži se plánuje sehrát do poloviny prosince devatenáct ligových kol, v případě FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se jich odehraje šestnáct. FORTUNA:LIGA plánuje zahájit jarní část o prvním únorovém víkendu roku 2022 a na FINÁLE FORTUNA:LIGY je podobně jako v minulých sezónách vyhrazen květen, ve kterém se počítá s jedním vloženým kolem. O držiteli titulu pro sezónu 2021/22 i všech postupujících a sestupujících týmech bude podle schválených termínových listin známo na konci května 2022.