úterý 08.12.2020

MALL.CZ Hráč a Trenér měsíce za listopad ve F:L: Oceněni jsou Poznar a Horejš

MALL.CZ Hráč a Trenér měsíce za listopad ve F:L: Oceněni jsou Poznar a Horejš

úterý 08.12.2020
MALL.CZ Hráčem a Trenérem měsíce FORTUNA:LIGY za listopad byli v hlasování fanoušků zvoleni útočník Tomáš Poznar ze Zlína a kouč David Horejš z Českých Budějovic. Součástí hlasování bylo kromě listopadových zápasů i jedno říjnové kolo.

MALL.CZ Hráč měsíce: Tomáš Poznar (FC Fastav Zlín)

Fotbalisté Zlína odehráli včetně jednoho říjnového kola, které bylo součástí ankety, v listopadu čtyři zápasy s bilancí tří výher a jedné porážky.

Svěřenci trenéra Bohumila Páníka v říjnu prohráli v Ďolíčku s Bohemians 0:2, ale v listopadu si připsali tři výhry. Nejprve uspěli v Českých Budějovicích 2:1, poté překvapivě doma zdolali Plzeň 1:0 a měsíc zakončili výhrou v Karviné 2:0.

Významnou postavou úspěšného tažení Zlína byl dvaatřicetiletý útočník Tomáš Poznar, který zasáhl do všech čtyř zápasů v základní sestavě a vstřelil tři góly. Svůj střelecký účet v listopadu otevřel vítězným gólem v utkání proti Plzni, kde v minulosti působil. Následně rozhodl i duel v Karviné, kde dvěma rychlými góly rozhodl o výhře Fastavu 2:0.

V obou zmiňovaných utkáních byl v hlasování fanoušků vyhlášen nejlepším hráčem Zlína a nyní se dočkal i ocenění pro MALL.CZ Hráče měsíce za listopad.

MALL.CZ Trenér měsíce: David Horejš (SK Dynamo Č. Budějovice)

Dvě výhry, dvě remízy a jedna porážka. Takovou bilanci měli fotbalisté Českých Budějovic pod vedením trenéra Davida Horejše za jedno říjnového kolo a za celý měsíc listopad.

Před vynucenou pauzou kvůli koronaviru Dynamo remizovalo v Mladé Boleslavi 2:2, a když po znovuzahájení soutěže doma padlo se Zlínem 1:2, nevypadalo to s vyhlídkami Jihočechů na další bodový zisk pozitivně. Před sebou totiž mělo těžké zápasy se Spartou a Plzní a mezi tím dohrávku s Bohemians 1905 z 5. kola.

Jenže svěřenci trenéra Davida Horejše popřeli papírové předpoklady a šokovali Spartu skvělým výkonem a překvapivým vítězstvím na Letné 4:2. Dynamo na Spartě vyhrálo po dlouhých 27 letech. Budějovice následně zvládly i dohrávku s Bohemians 1905, které doma porazily 2:0, a v posledním listopadovém zápase obraly o body i Plzeň, se kterou na domácím hřišti remizovaly bez branek.

Díky těmto zápasům tak ocenění MALL.CZ Trenér měsíce za listopad míří do rukou třiačtyřicetiletému trenérovi Dynama Davidu Horejšovi.