pondělí 16.11.2020

LFA upravuje termínové listiny probíhajících soutěžních ročníků profesionálních soutěží

LFA upravuje termínové listiny probíhajících soutěžních ročníků profesionálních soutěží

pondělí 16.11.2020
Ligové grémium formou „per rollam“ rozhodlo o nové podobě termínových listin FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Náhradou za měsíční nucenou výluku se bude nejvyšší soutěž hrát v prosinci až do vánočních svátků a do konce kalendářního roku by se mělo nakonec stihnout sehrát čtrnáct ligových kol. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA se bude nově hrát až do začátku prosince. Pořadí jednotlivých kol zůstane zachované podle původního rozlosování.

Jedno okno nabídl přerušený MOL Cup, pro jehož třetí kolo byla v původní listině vyhrazena středa 16. prosince. Poslední zápasy FORTUNA:LIGY v letošním kalendářním roce se odehrají těsně před vánočními svátky ve středu 23. prosince. Členské kluby si díky nové termínové listině odsouhlasily zkrácení zimního přípravného období. Posunutí jarní části není možné s ohledem na plánované EURO a jarní část nejvyšší soutěže se proto znovu rozeběhne po necelých čtyřech týdnech patnáctým kolem již 16. ledna 2021.

Ve F:NL bylo třeba najít termíny pro čtyři kola, která nebylo možné sehrát během října. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA se po hlasování klubů druhé nejvyšší soutěže proto bude hrát ještě první prosincový víkend a třináctým kolem se naváže potom na začátku března příštího roku.