čtvrtek 05.11.2020

Liga se hraje! LFA obdržela výjimku pro konání utkání profesionálních soutěží

Liga se hraje! LFA obdržela výjimku pro konání utkání profesionálních soutěží

čtvrtek 05.11.2020
Ligová fotbalová asociace získala od Ministerstva zdravotnictví svolení k znovu obnovení obou nejvyšších soutěží již o nadcházejícím víkendu. Za velmi striktních podmínek se může již v pátek zápasem Jablonce proti Brnu rozehrát FORTUNA:LIGA a během dalších dní potom na něj naváží další duely sedmého kola nejen nejvyšší soutěže, ale i FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Ligová fotbalová asociace velmi stála o možnost rozjet sezónu po nucené měsíční pauze ještě před reprezentační přestávkou. „Jednání se zástupci Ministerstva zdravotnictví a s hlavní hygieničkou byla konstruktivní a jsem rád, že jsme našli řešení, za kterých jsme schopni se znovu vrátit k mistrovským zápasům,“ řekl Dušan Svoboda, předseda Ligového výboru LFA.

 V nové verzi Protokolu opatření se bude mimo jiné hovořit o povinnosti testování nejdříve 48 hodin před výkopem metodou PCR. „Je to kratší doba, než kterou jsme aplikovali v předchozích obdobích, a především hostujícím týmům to může způsobit logistické potíže. Přesto ale věřím, že i toto kluby zvládnou. Jsme především rádi, že můžeme po měsíci znovu hrát zápasy, za což patří velký dík paní hlavní hygieničce, panu ministrovi i všem osobám na Ministerstvu zdravotnictví, které se na povolení pro fotbal podílely,“ dodal Svoboda. V obou nejvyšších soutěžích se tedy mohou uskutečnit utkání 7. kola v termínech, jak je LFA již určila v úterý.