čtvrtek 10.09.2020

MALL.CZ Hráč a Trenér měsíce srpna ve F:L: Start sezony ovládli sparťané

MALL.CZ Hráč a Trenér měsíce srpna ve F:L: Start sezony ovládli sparťané

čtvrtek 10.09.2020
V srpnu odstartovala FORTUNA:LIGA a bez klopýtnutí do soutěže vstoupila jen pražská S, která obě získala plný počet bodů. V anketě o MALL.CZ Hráče a Trenéra měsíce ovšem mezi fanoušky zvítězili sparťanský útočník Lukáš Juliš a letenský trenér Václav Kotal.

MALL.CZ Hráč měsíce: Lukáš Juliš (AC Sparta Praha)

Úvodní dvě ligová kola vyšla pětadvacetiletému útočníkovi skvěle. Do formy se po dlouhém zranění dostával v jarní části ligové sezony na hostování v Olomouci. V létě se pak přesunul domů na Letnou a pro fotbalovou veřejnost možná trochu překvapivě nastoupil v prvním kole proti Brnu v základní sestavě.

O svých kvalitách ovšem přesvědčil záhy. Hned v 11. minutě letošního ročníku vstřelil branku Sparty na 2:0, ta se navíc na konci zápasu ukázala jako rozdílová.

Ještě hlasitěji si o místo útočníka číslo jedna ve Spartě řekl Juliš ve svém druhém zápase v sezoně. Na Letné se trefil dvakrát do sítě Olomouce, v jejímž dresu ještě před několika týdny hostoval. Oba zásahy dokázal dopravit do branky ještě před poločasem. Z voleje, z brejku a ze standardky se prosadil Lukáš Juliš, a proto je MALL.CZ Hráčem měsíce srpna.

MALL.CZ Trenér měsíce: Václav Kotal (AC Sparta Praha)

Oproti loňskému katastrofálnímu vstupu do sezony domácím zápasem se Slováckem se letos podařilo Spartě odstartovat na jedničku. Po dvou srpnových kolech má na kontě plný počet bodů se skóre 7:1.

Trenéru Letenských Václavu Kotalovi se tak od fanoušků zaslouženě dostalo uznání v podobě ocenění pro MALL.CZ Trenéra měsíce srpna. Spartě se povedl úvodní zápas na hřišti motivovaného staronového účastníka FORTUNA:LIGY z Brna. Zvítězila 4:1. Srbská je přitom hřiště, kde se Spartě dlouhodobě příliš nedaří.

Výhru z prvního kola pak Letenští potvrdili doma proti Olomouci vítězstvím 3:0. Pražané se oproti loňsku zlepšili v defenzivě i ofenzivě a na začátku letošního ročníku jim sedl oblíbený Kotalův systém se třemi stopery vzadu.