čtvrtek 30.07.2020

Zahájení disciplinárního řízení se Slezským FC Opava - zpráva DK LFA

Zahájení disciplinárního řízení se Slezským FC Opava - zpráva DK LFA

čtvrtek 30.07.2020
AKTUALIZOVÁNO 30.7.2020 - Ligový výbor Ligové fotbalové asociace na svém dnešním zasedání rozhodl o podání podnětu k zahájení disciplinárního řízení s klubem SFC Opava v souvislosti s nákazou infekčním onemocněním COVID-19. Disciplinární komise LFA následně zahájila s opavským klubem disciplinární řízení.

Členové Ligového výboru takto rozhodli na základě informací obdržených od Ministerstva zdravotnictví, které upozornilo, že ze závěrů epidemiologického šetření krajské hygienické stanice v tamním klubu vyplývá, že prvoligový celek s největší pravděpodobností nedodržel pravidla pro prevenci šíření onemocnění COVID-19, jak byla v souvislosti se znovuzahájením ligové soutěže nastavena mezi Ministerstvem zdravotnictví a LFA. V návaznosti na závěry a zjištění Disciplinární komise zváží vedení Ligové fotbalové asociace v souvislosti s případem v SFC Opava a následným ukončením fotbalového ročníku další právní kroky. LFA nebude celou situaci dále komentovat.

AKTUALIZOVÁNO 30.7.2020

Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem Slezský FC Opava pro možný disciplinární přečin Narušení regulérnosti soutěže či utkání podle § 64 odst. 1 písm. a) a odst. 2 Disciplinárního řádu FAČR, v souvislosti s utkáním mezi opavským klubem proti Olomouci, které mělo být sehráno dne 23. 7. 2020 v Opavě, a utkáním proti Teplicím, které mělo být sehráno dne 26. 7. 2020 v Teplicích.

Jednání Disciplinární komise LFA proběhne 6. srpna 2020 v Brně.