čtvrtek 18.06.2020

Liga je bez pozitivního nálezu a nic nebrání dohrát soutěžní ročník FORTUNA:LIGY

Liga je bez pozitivního nálezu a nic nebrání dohrát soutěžní ročník FORTUNA:LIGY

čtvrtek 18.06.2020
Ligová fotbalová asociace zajistila podle plánu plošné testování všech šestnácti klubů nejvyšší soutěže po skončení základní části. Ani jeden z celkových přes 800 testů metodou PCR na přítomnost viru SARS-CoV-2 nevykázal žádný pozitivní nález. Všechny týmy se tedy mohou plně koncentrovat na klíčovou fázi sezóny FINÁLE FORTUNA:LIGY.

Ligová fotbalová asociace během dnešního pozdního odpoledne obdržela zprávu, že u celkového počtu přes 800 otestovaných osob nebyl nalezen žádný pozitivní výsledek nákazy. Nejvyšší soutěž tak o víkendu může pokračovat nadstavbovou částí FINÁLE FORTUNA:LIGY. Důležité boje o celkové umístění se rozehrají ve všech třech skupinách o titul, o Evropu i o záchranu.

LFA současně obdržela informaci, že u rodinného příslušníka hráče FK FOTBAL Třinec byl potvrzen pozitivní nález na přítomnost viru SARS-CoV-2. Místně příslušná hygienická stanice dnes odpoledne provedla kontrolní testy u dotyčné osoby i dalších zástupců klubu, kteří s ní přišli do kontaktu. Ligová fotbalová asociace proto rozhodla o odložení na čtvrtek plánovaného zápasu Třince proti Vlašimi.

Vzhledem k tomu, že výsledky kontrolních testů zástupců FK FOTBAL Třinec budou známy až 19.6. v odpoledních hodinách, rozhodlo vedení soutěže o odkladu utkání na náhradní termín 4.7.2020 od 17 hodin.