pondělí 08.06.2020

MALL.CZ Hráč a Trenér měsíce května z Plzně. Ocenění získali záložník Čermák a trenér Guľa

MALL.CZ Hráč a Trenér měsíce května z Plzně. Ocenění získali záložník Čermák a trenér Guľa

pondělí 08.06.2020
Ocenění pro nejlepšího trenéra a hráče za měsíc květen míří v obou případech do Plzně. Za své výkony si ocenění vysloužili trenér Adrian Guľa a záložník Aleš Čermák.

MALL.CZ Hráč měsíce května: Aleš Čermák (FC Viktoria Plzeň)

Fotbalisté Plzně po koronavirové přestávce navázali na předchozí úspěšný start jarní části a uspěli v obou květnových zápasech, když nejprve vyhráli na hřišti Sparty 2:1 a posléze doma deklasovali Mladou Boleslav vysoko 7:1.

Jednou z hlavních tváří květnových výher Viktorie byl záložník Aleš Čermák, který v konečném součtu během těchto dvou zápasů zaznamenal tři góly, když se hattrickem prosadil do sítě Mladé Boleslavi. Pětadvacetiletý středopolař se v této sezoně dočkal druhého hattricku – ten první zaznamenal v počtu asistencí v 1. kole proti Olomouci, nyní se prosadil třikrát gólově.

I proto si Čermák odnesl ocenění nejlepšího hráče za měsíc květen, v této sezoně poprvé.

MALL.CZ Trenér měsíce května: Adrian Guľa (FC Viktoria Plzeň)

Trenér Guľa vede Plzeň od jarní části a na čtyři výhry před přestávkou způsobenou koronavirem navázal dalšími dvěma – proti Spartě a Mladé Boleslavi. Jeho svěřenci nejprve vyhráli na Letné 2:1 a posléze doma deklasovali Mladou Boleslav 7:1. I díky tomu tak Viktoria stále dýchá na záda vedoucí Slavii.

Čtyřiačtyřicetiletý slovenský trenér, který během své hráčské kariéry působil v Opavě, Jablonci či na Žižkově, získal ocenění pro nejlepšího trenéra podruhé. Poprvé byl oceněn za únor.