pondělí 18.05.2020

Aktuální čísla testů LFA na covid 19 - přetestováno 740 osob z 16 klubů. Pozitivní zatím pouze jeden případ

Aktuální čísla testů LFA na covid 19 - přetestováno 740 osob z 16 klubů. Pozitivní zatím pouze jeden případ

pondělí 18.05.2020
Ligová fotbalová asociace před aktuálním víkendem naplno spustila testování jednotlivých klubů FORTUNA:LIGY A FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Testům metodou PCR se postupně podrobují všichni hráči širších kádrů, členové realizačních týmů i pracovníci klubů. Během nedělního dne obdržela LFA informaci o průběžných výsledcích, z nichž vyplývá, že od pátečního dne došlo k přetestování 740 osob z celkem 16 klubů. Pozitivní vzorek na přítomnost viru SARS-CoV-2 byl zatím nalezen pouze u jedné osoby. A to v klubu FK Mladá Boleslav.

Od pátku se po celé České republice rozjely týmy odborných pracovníků, kteří u klubů FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY sbírají vzorky PCR testů. Všechny osoby, které se mají z jednotlivých celků zapojit do znovuspuštění profesionálních soutěží absolvují výtěry nosní sliznice. K nedělnímu dni bylo dle průběžných statistik odebráno 740 vzorků. Pozitivní z nich byl zatím pouze jeden. A to v klubu FK Mladá Boleslav. Dalších 16 klubů čeká testování během dnešního dne.

Co se týče dalších kroků směrem k mladoboleslavskému celku, tak ty jsou nyní plně v kompetenci krajské hygienické stanice, pod kterou klub FK Mladá Boleslav spadá a se kterou již klub úzce spolupracuje. Pozitivně testovaný hráč byl umístěn do izolace. V úterý dojde v rámci lékařského dohledu k dalšímu přetestování jednotlivých osob v klubu a věříme, že v případě negativních výsledků všech zúčastněných se klub brzy vrátí do plné přípravy. Ligová fotbalová asociace ani klub nebude zveřejňovat identitu pozitivně testované osoby ani dále celý případ komentovat.