úterý 03.12.2019

Radek Příhoda spojil svou budoucnost s Ligovou fotbalovou asociací

Radek Příhoda spojil svou budoucnost s Ligovou fotbalovou asociací

úterý 03.12.2019
Významnou posilu do svých řad získala Ligová fotbalová asociace, když angažovala bývalého mezinárodního rozhodčího Radka Příhodu. Respektovaný sudí ukončil profesionální kariéru před necelým rokem a ještě během podzimní části aktuálního soutěžního ročníku se zapojí do řídícího aparátu profesionálních soutěží v Česku.

Před necelým rokem se Radek Příhoda s ligovou scénou po 15 letech v roli hlavního rozhodčího loučil. Nyní se na ni v trochu jiné roli vrací. V Ligové fotbalové asociaci převezme pozici manažera sportovního rozvoje. „Po ukončení kariéry jsem si nějakou chvíli v hlavě rovnal myšlenky. Fotbal mi chyběl, a i proto jsem se nakonec rozhodl tuto výzvu přijmout. V LFA je řada lidí, kteří jsou do fotbalu zapálení. Těším se na spolupráci s nimi,“ řekl Příhoda, nový člen řídícího orgánu nejvyšších českých soutěží.

Pětačtyřicetiletý Radek Příhoda má za sebou bohatou kariéru rozhodčího nejen na domácí scéně, ale i v zahraničí. V první lize debutoval v sezóně 2004/05 a celkem v nejvyšší soutěži odřídil 237 utkání, což ho řadí v samostatné české lize historicky na druhé místo. Na listině UEFA a FIFA figuroval celých deset let mezi roky 2008 a 2018. Nyní se bude v nové roli starat o sportovní rozvoj FORTUNA:LIGY i FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. „Myšlenka samostatných profesionálních soutěží, kterou uvedla před více než třemi roky v život LFA, mi přijde důležitá a smysluplná. Věřím, že zkušenosti, které jsem během dlouhé kariéry získal, dokážu využít k dalšímu sportovnímu rozvoji profesionálních soutěží v Česku,“ říká Příhoda s tím, že v nové funkci chce co nejefektivněji napomáhat k průběžné optimalizaci činností spojených se sportovně-technickým řízením FORTUNA:LIGY i FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. „Vždy jsem kladl velký důraz na férovou komunikaci. A tento princip chci použít při své práci ve vztahu se všemi kluby i nyní,“ dodává Příhoda, jehož hlavní náplní činnosti pro LFA bude zejména komunikace s kluby nebo rozvoj stadionů a jejich infrastruktury.

Radek Příhoda bio:

·        Datum narození: 25.03.1974

·        Celkem odřízených utkání jako hlavní rozhodčí v 1.lize: 237 (2.místo)

·        Kariéra v Česku: https://www.fortunaliga.cz/rozhodci/2475-radek-prihoda

·        Mezinárodní kariéra: https://worldreferee.com/referee/radek_prihoda/