čtvrtek 01.08.2019

Hráč a trenér měsíce července z Plzně, Třince a Jihlavy

Hráč a trenér měsíce července z Plzně, Třince a Jihlavy

čtvrtek 01.08.2019
Tři zápasy, tři výhry. Vicemistr loňského ročníku FORTUNA:LIGY vstoupil do nové sezony se stoprocentní bilancí, když postupně porazil Olomouc, Liberec a naposledy Karvinou. Ocenění pro hráče a trenéra měsíce FORTUNA:LIGY tak zamířilo do Plzně, získali jej záložník Jan Kopic a trenér Pavel Vrba. Jihlava je po dvou kolech jediným týmem, který dosud v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY neinkasoval. Zásluhu má na tom brankář Luděk Vejmola, jenž si vychytal ocenění Hráč měsíce července. Povedenou premiéru zažívá na lavičce Třince trenér Svatopluk Habanec, jenž musel se Slezany vycestovat hned dvakrát na stadiony soupeřů. Vždy z toho však byly body.

FORTUNA:LIGA

Hráč měsíce: Jan Kopic (FC Viktoria Plzeň)

Devětadvacetiletý záložník prožil úspěšný vstup do nové sezony. V prvním zápase s Olomoucí jeho tým prohrával a Kopic byl právě tím hráčem, který po vyrovnání rozhodl gólem na 2:1 o výhře Západočechů. Konečné vítězství 3:1 pak stvrdil v nastavení Kovařík.

Podobně se Kopicovi dařilo i na hřišti Slovanu Liberec, kde v 71. minutě zvyšoval na 2:0 pro Plzeň. Jelikož ale v závěru domácí snížili, můžeme Kopicův gól označit znovu za rozhodující a vítězný. Zajímavostí je, že Kopic oba rozhodující góly vstřelil v téže minutě.

Bývalý záložník Jihlavy či Jablonce odehrál takřka celý zápas i ve třetím zápasu sezony proti Karviné, kterou Plzeňané zdolali 3:2. Tentokrát se ale Kopic neprosadil.

Trenér měsíce: Pavel Vrba (FC Viktoria Plzeň)

Plzeňský trenér Vrba zahájil svou devátou sezonu na lavičce západočeského celku vítězně. Jeho tým v zápasech s Olomoucí, Libercem i Karvinou naplno bodoval a vstoupil do bojů o mistrovský titul sebevědomě.

Kaňkou na úspěšném vstupu do sezony tak může být pouze vyřazení z bojů o Ligu mistrů řeckým Olympiakosem. Viktoria si ale může vybojovat účast v Evropské lize.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Hráč měsíce: Luděk Vejmola (FC Vysočina Jihlava)

Rovněž letos budou fotbalisté Jihlavy patřit k nejvážnějším adeptům na postup do FORTUNA:LIGY. Vysočina to koneckonců potvrdila i v úvodních dvou kolech soutěže, v nichž jako jediný tým dosud neinkasovala. Zásluhu na tom má čtyřiadvacetiletý brankář Luděk Vejmola.

Ten nejprve vychytal bezbrankovou remízu na půdě Ústí nad Labem, ačkoliv měly oba celky velké možnosti ke skórování. Míč nelovil někdejší mládežnický reprezentant ze své svatyně ani v utkání 2. kola, v němž zdolala Jihlava Vítkovice 3:0. Jeho zásluhou je tak celek z Vysočiny o skóre na vedoucí pozici tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Trenér měsíce: Svatopluk Habanec (FK FOTBAL Třinec)

Třinec vstoupil do nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pod vedením kouče Svatopluka Habance, který si hned v první měsíc vysloužil ocenění pro nejlepšího trenéra. Důvod? Slezané jsou po dvou kolech jedním z týmů, které se se čtyřmi body drží v popředí tabulky. A to neměli vůbec jednoduchý los.

Soutěžní premiéru si na třinecké lavičce odbyl někdejší lodivod Teplic, Ústí nad Labem, Slovácka a Brna na půdě exligové Dukly, která by letos měla patřit k největším favoritům na opětovný návrat mezi českou elitu. Třinec ovšem Pražany v úvodním kole soutěže dokonale zaskočil, když na Julisce zvítězil 3:2. Další bod pak připsal Třinec o týden později na půdě Varnsdorfu, kde pod vedením devětačtyřicetiletého trenéra remizoval 2:2.