středa 06.03.2019

Společné prohlášení Ligové fotbalové asociace a Fotbalové asociace České republiky k projektu VAR

Společné prohlášení Ligové fotbalové asociace a Fotbalové asociace České republiky k projektu VAR

středa 06.03.2019
.

Obě asociace registrují rozdílné názory z fotbalového prostředí týkající se dané tématiky a zároveň projektu VAR vyjadřují plnou podporu. Společně pracují na jeho dalším rozvoji a metodicky zcela správném využívání v zápasech domácí nejvyšší soutěže.

Zájmem obou stran je bezchybné a transparentní posuzování jednotlivých situací, dle aktuálního protokolu nastaveného Mezinárodní fotbalovou pravidlovou komisí (IFAB), kterým se také videorozhodčí v domácích soutěžích bezvýhradně řídí.

Výroky, které v médiích opakovaně zazněly po posledním ligovém kole, kolem projektu VAR vytvářejí především atmosféru nejistoty, což LFA i FAČR jednoznačně odmítají. Videorozhodčí poprvé v utkání domácí nejvyšší soutěže figuroval v prosinci 2017, projekt je přelomovou událostí pro kluby i veřejnost a neustále se dynamicky vyvíjí.

LFA společně s FAČR i s dalšími partnery intenzivně hledají cesty k tomu, aby v co možná nejbližší době všechny zápasy FORTUNA:LIGY byly pod dohledem VAR, což ještě v nedávné minulosti vyznívalo zcela nereálně.