pátek 30.11.2018

Zástupci European Leagues na návštěvě v Praze

Zástupci European Leagues na návštěvě v Praze

pátek 30.11.2018

Brzy po vstupu Ligové fotbalové asociace do mezinárodní organizace European Leagues přivítal management české ligy v Praze zástupce generálního sekretáře Alberta Colomba, se kterým jednal o zajímavých projektech, do kterých by se český profesionální fotbal mohl zapojit.


Organizace European Leagues sdružuje fotbalové soutěže včetně těch nejvyspělejších a vzájemné předávání zkušeností z jejich vedení byl také právě jeden z hlavních důvodů vstupu LFA do vybrané evropské společnosti. „Jednání se neslo právě v duchu předávání cenných informací pro naši organizaci. Diskutovali jsme různá témata od nastavení evropských soutěží až po ochranu televizních práv proti pirátským vysíláním. Bavili jsme se i o možnostech účasti české ligy v některých dílčích chystaných projektech,“ řekl k jednání s European Leagues výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta s tím, že Alberto Colombo deklaroval zástupcům české ligy pomoc ve všech aspektech soutěže včetně potřebného předávání know-how při budování infrastruktury.


Organizace Euopean Leagues usilovala o přijetí Ligové fotbalové asociace již delší čas. „Jedním ze zájmů European Leagues je kontinuální růst úrovně všech fotbalových soutěží napříč Evropou. Fotbal v Čechách má velkou tradici a jsme rádi, že jsme mohli českou fotbalovou ligu přivítat v našich řadách,“ poznamenal k nedávnému vstupu LFA do European Leagues zástupce generálního sekretáře Alberto Colombo. Významnou aktivitou European Leagues je také snaha ovlivnit podobu evropských pohárů. „Při jednáních s UEFA v tomto ohledu hájíme zájmy všech členských lig a jedním z našich cílů pro příští cyklus v letech 2021 až 2024 je účast více mistrovských týmů a spravedlivější rozdělování finančních prostředků mezi země a kluby v rámci principu solidarity. Věříme, že náš návrh v tomto ohledu může pomoci nejen českému fotbalu, ale i evropskému fotbalu celkově,“ dodal k zásadnímu jednání Colombo.