neděle 10.06.2018

LFA se zapojuje do mezinárodního projektu LIAISE

LFA se zapojuje do mezinárodního projektu LIAISE

neděle 10.06.2018

LFA se zapojuje do mezinárodního projektu LIAISE Ve dnech 15. a 16. března se v Praze na Strahově konalo úvodní setkání mezinárodního projektu LIAISE, který bude probíhat v letech 2018 a 2019

LIAISE je mezinárodní projekt iniciovaný organizací SD Europe, který je realizovaný v rámci programu Evropské Unie Erasmus+ a spolufinancovaný ze zdrojů UEFA. Spolu s českou Ligovou fotbalovou asociací jsou do něj zapojeny fotbalové a ligové asociace z Bulharska, Portugalska, Francie, Švédska a Polska, ale i národní a celoevropské fanouškovské organizace.

Jedná se o vzdělávací a výměnný program se zaměřením na integrovaný přístup k řešení bezpečnosti při fotbalových zápasech a zejména na roli tzv. „supporter liaison officer“, tedy prostředníků mezi kluby a jejich příznivci. Do budoucna by tento projekt měl přinést zlepšení komunikace s fanoušky a jejich větší zapojení do řešení problémů.

Po úvodním setkání v Praze budou v průběhu tohoto a příštího roku následovat další workshopy a výměnné pobyty ve zúčastněných zemích. „Jsme rádi, že se LFA mohla zapojit do tohoto mezinárodního projektu, díky němuž budou moct lidé z českých klubů sbírat znalosti a zkušenosti v zahraničí a následně je sdílet se svými kolegy v Česku. Věříme, že to bude další důležitý krok při zavádění pozice supporter liaison officer v českých klubech,“ řekl ředitel komunikace LFA Daniel Hajný.