čtvrtek 25.08.2022

Antonín Kříž dalším držitelem Ceny Františka Hrdličky

Antonín Kříž dalším držitelem Ceny Františka Hrdličky

čtvrtek 25.08.2022
Cenu Františka Hrdličky, kterou Ligová fotbalová asociace každoročně uděluje úspěšným funkcionářům ligových klubů, převzal dlouholetý manažer stadionu pražské Sparty Antonín Kříž.

Ligová fotbalová asociace pravidelně každým rokem oceňuje funkcionáře členských klubů za jejich činnost a přínos profesionálnímu fotbalu v Česku. Mezi laureáty prestižního ocenění pojmenovaném po Františku Hrdličkovi, legendárním funkcionáři FK Teplice, se v minulosti objevily osobnosti fotbalových kanceláří jako Václav Jícha, Libor Kleibl nebo minulý rok Vlastimil Gabriel. „Je to pro mě velká pocta a čest. Takového ocenění si velmi vážím. Ani jsem nečekal, že bych se mohl takové ceny někdy dočkat,“ řekl dojatě Antonín Kříž, který na Spartu nastoupil již v roce 1991 a ke své funkci přibral i roli hlavního pořadatele. Díky tomu zažil po několik dekád řadu slavných zápasů Sparty. „Dodnes jsem za celou dobu nevynechal jediné domácí utkání našeho A týmu. Je to v tuto chvíli 780 utkání v řadě,“ vypočítával Antonín Kříž, který na Spartě nyní pracuje na zkrácený úvazek, ale stále je díky svým bohatým zkušenostem důležitou součástí letenského klubu.

„Cena Františka Hrdlička oceňuje osobnosti, které nejsou vidět na hřišti, ale o to větší a mnohdy důležitější práci odvádí pro svůj klub bez přítomnosti publika. Jsem rád, že se dostalo ocenění právě Antonínu Křížovi. Právě on je prototypem člověka, který věnuje klubu téměř celý svůj pracovní život,“ prozradil Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel Ligové fotbalové asociace, který cenu Antonínu Křížovi předal.